Tuinaanleg

Wanneer het tuinontwerp volledig is uitgewerkt, gaan we er verder mee aan de slag. U bent natuurlijk benieuwd hoeveel de kostprijs gaat zijn om dit project te verwezenlijken. Wij stellen graag een volledig vrijblijvend gedetailleerde offerte op voor de volledige realisatie van de tuin of voor enkele onderdelen.

Linius Tuinen is uitgerust met kennis, ervaring en een compleet machinepark om elk tuinproject, klein of groot, tot een prachtig eindresultaat te brengen. Eenmaal dat de tuin klaar is, kan u genieten in alle rust. Maak eventueel ook gebruik van ons deskundig team voor een zorgeloos tuinonderhoud.

Realisaties

Ontdek een greep uit onze eerder uitgevoerde tuinprojecten.

Opritten & tuinpaden

Als erkend plaatser van de Stone & Style producten plaatsen wij regelmatig betonklinkers en megategels als oprit en tuinpaden. Aan kleuren, formaten en afwerkingen geen gebrek ! Een meer kleurvast alternatief voor beton zijn de gebakken kleiklinkers, verkrijgbaar in waal-,  dik- en keiformaat; in getrommelde (klassiek) of ongetrommelde (strak) uitvoering en in prachtige kleuren. Ook natuursteen biedt meerdere mogelijkheden om als oprit of tuinpad te gebruiken. Eén van onze geliefde materialen hierin zijn kandla platines.

Terrassen

U kan bij ons terecht voor terrassen in klinkers (beton of natuursteen) of tegels in keramiek, beton of natuursteen. Wij zijn gespecialiseerd in megategels !

Kleine grondwerken

Naast kleine grondwerken zorgen wij ook voor het opbreken van bestaande verhardingen of het vellen/rooien van beplantingen. Het groenafval kan ter plaatse gehakseld worden. Door het hakselen van takken verkleinen we het volume, waardoor er minder containers afgevoerd moeten worden. Of u kan er voor kiezen om het hakselhout ter plaatse in de tuin te gebruiken als mulchlaag tegen onkruid in uw plantperken.

Andere werken: plaatsen of aanpassen van rioleringen bij woningen, regenwaterputten en bijhorende pompen, tuinverlichting, beregening van gazon en plantvakken.  

Grondkeringen

U kan bij ons terecht voor alle types tuinmuurtjes om niveuverschillen op te vangen in uw tuin. Dit zijn bijvoorbeeld betonnen palen met versterkte platen, betonnen L-elementen groot of klein, harhouten palissaden, natuursteen palissaden, megapalissadeband, azobé vlechtmatten, stapblokken, metselwerk,… U kiest, wij zorgen voor de beste uitvoering.

Trappen

Op een originele, praktische en toegankelijke manier niveauverschillen opvangen in uw tuin. Wij zorgen voor de perfecte trap.

Afsluitingen en poorten

Wij plaatsen alle types van afsluitingen en poorten, maar zijn gespecialiseerd in maatwerk in hout waarbij geen palen zichtbaar zijn in de schutting.

Beplanting

Hieronder volgt een greep uit ons assortiment van favoriete planten.

Gazonaanleg

Zaaien, grasmatten of kunstgras ? Aan u de keuze.